Concept light painting

More than 3,000 visitors to Kugulu Park sent polychromatic light pulses into the room using auditory signals such as sounds, speech and music.

The light pulses continued from tree to tree in the abstract form of a wind, creating changing atmospheres of color, light and sound. The visitors themselves became creative and used this form of light painting to create a temporary interactive spatial artwork of great sensual power.

Media Art Installation LICHTWIND – “Işık Rüzgarı”

The scenes, animated by the activities of many people, were created by the dynamic form of light painting, the haptic qualities of the trees and the auditory compositions of electronic sounds. The spectrum of light moods alternated between calm atmospheres such as calm winds and increased to light breezes and fresh winds and storm-like scenes.

Media art: Axel Buether with Susa Pankrath

Composer: Mehmet Can Özer

Organizer: Ankara Music Festival

Funding: Goethe Institute Ankara

“Color is like a gesture”, link to the interview with the Goethe-Institut

İnteraktif Işık Gösterisi

“Işık Rüzgarı “Kuğulu Park’a gelenler kendilerini elektroakustik müzik eşliğinde interaktif bir ışık gösterisinin içinde bulacaklardır. Bu ziyaretçiler hareketleri ile ağaçtan ağaca esen soyut bir rüzgarı başlatarak renk ve ışıktan oluşan bir atmosfer yaratacaklardır. Bu sihirli ışık oyunu sakin bir rüzgarla başlayıp hafif esintilerden taze rüzgarlara ve oradan da fırtınalı bir sahneye dönüşecektir.

Axel Buether Wuppertal Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü’nde “görsel iletişim öğretim bilimi” konusunda profesör olarak ders veren bir medya sanatçısıdır. Sanatçı James Turrell ile EXPO 2000’de gerçekleşen “Bertelsmann Pavilion” veya Leipzig Grassi Müzesi’nde yaptığı “Duyusal Manzaralar” başlıklı interaktif mekan enstalasyonu gibi medya sanatı projeleri ile insanın algılama yönlerini araştırmaktadır. “Deutsches Farbenzentrum” (Alman Renkler Merkezi)nin başkanı olan Axel Buether, her yıl düzenlediği kongrelerde tüm dünyadan bilim adamlarını ve sanatçıları biraraya getirmektedir. Doktorasını “algı mekanının semiyolojisi” üzerine yapan sanatçının birçok eseri yayınlanmıştır.

Susa Pankrath zaman temelli sanat eğitimi almaktadır. İlgi alanı “kendi” ve “karşısındaki” kavramları arasındaki ilişkiye odaklanmaktadır. Çalışmalarının ağırlık noktasını kendini ifade ederken bugünkü teknolojik imkanları kullanması oluşturmaktadır.

Mehmet Can Özer (d. 1981) besteci ve dijital medya sanatçısıdır. Pek çok uluslararası festivalden sıklıkla davet ve eser siparişleri almakta ve ağırlıklı olarak elektroakustik müzik bestelemektedir. Çeşitli yarışmalarda birincilikleri olan Özer’in eserlerinin bazıları 3 solo ve 3 karma albümde yayınlanmıştır. Besteci kendi yazılımlarını geliştirerek ses ve görsel verileri işlemekte, sonuç olarak da görsel/işitsel yerleştirmelerden doğaçlama ve bestelere kadar farklı alanlarda ürünler ortaya çıkartmaktadır. 2012 yılında müzik teknolojileri alanında doçent olan besteci, akademik ve sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.


Leave a comment